Radio Lazarus

radio Lazarus is in opbouw

Geluidslandschappen op radio 1 t/m 4, en 6 en 7.

Onder 8 en 9 staan fragmenten van de lezing die Marc De Kesel gaf op zondag 27 september 2009, voor 'Leden van de compositie'.

Een interview met Claudia Huft op radio 5:
Voor de expositie 'Artica Selecta' in museumgoudA interviewt
Henri Boere de kunstenares op woensdag 4 juli 2007
in haar atelier, in de Garenspinnerij te Gouda.

Claudia Huft (Medemblik, 1973) studeerde autonome beeldende kunst aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. In 2004 slaagde zij daar cum laude. In het getuigschrift wordt haar werk als volgt beoordeeld:

Vanaf het begin van haar studie heeft Claudia in haar werk een eigenzinnige esthetiek, een levendige verbeelding en bovenal een spitsvondig gevoel voor humor aan de dag gelegd. Zij is een kunstenaar die zich laat leiden door een verfrissende en speelse fantasie in plaats van door concepten. Dat wil niet zeggen dat zij niet van tevoren weet wat ze wil, integendeel zij plant haar werk vooruit en werkt er net zolang aan totdat het aan haar persoonlijke criteria voldoet.

Naast haar indrukwekkende betrokkenheid, gaat zij op een unieke manier met verhaallijnen om. Afbeeldingen, objecten en sequenties cirkelen rond in een constellatie zonder dat ze ooit gereduceerd worden tot illustratie of een simpel verhaaltje. Woorden werend bepalen de beelden hun weg volgens een eigen interne logica.
U kunt ook permanent luisteren naar Radio Lazarus. Er wordt dan een nieuwe pagina in uw venster geopend, zodat u met geluid de schoonheid van de getoonde kunst tot u kunt nemen.